dilluns, 30 de juny del 2008

Renovem l'enquesta

Avui hem penjat una nova enquesta que us pregunta sobre la missió que li hauria de correspondre al bloc en aquesta nova etapa. Passada ja la Trobada del 7 de juny i en ple i previsible anticlímax, el bloc s'està resituant a la recerca del seu pes ideal, desprès d'unes setmanes en què les emocions i la nostàlgia l'havien engreixat possiblement en excés.

No obstant, també s'ha de dir que ens estem movent sobre les 1.000 visites diàries, una xifra que no està gens malament, però que sembla poca cosa quan abans de la Trobada n'havien arribat a ser pràcticament 10.000 cada dia. I no oblidem que més d'una tercera part de les entrades totals s'han produït desprès de la Trobada.

Sí que hem notat, en proporció, una baixada més forta en la creació d'entrades. També era d'esperar i no passa res. Malgrat tot, es van penjant coses. I algunes de ben interessants.

En resum, vida en tenim molta menys, és clar, però em sembla que mantenim una mínima dignitat. Jo continuo pensant que un bloc és, per definició, una eina viva. Però això depèn de la voluntat i de les ganes dels seus autors.

No obstant, quan hi ha hagut discussions sobre si el bloc havia de continuar després de la Trobada, sempre s'ha dit que com a mínim havia de servir per revisitar de tant en tant tot el que hem estat capaços de fer. No és mala idea. I per altra banda, el bloc va nàixer com a suport a la Plataforma d'Exalumnes, que encara no acabat les seves activitats per al 160è aniversari de la Mercè. Per tant, aquí també hi ha recorregut per a la cosa.

Veureu que, a banda d'aquestes dues, l'enquesta us pregunta també si creieu que el bloc ha de continuar sent un punt de trobada d'exalumnes. Això, evidentment, no treu que tothom es pugui organitzar altres comunitats digitals. El gran mèrit d'Internet, a fi de comptes, és que tothom hi pot trobar el seu racó. Però sí que m'agradaria dir que clicar aquesta opció hauria d'implicar cert grau de compromís. De compromís actiu, vull dir, perquè entrar a mirar ja ho anem fent.

13 comentaris:

neus ha dit...

Toni, molt interessant la teva publicació, fins i tot molt necessària. Tu ja estàs assabentat del que l'organització preten fer aquesta tardor, però ara la teva publicació em permet tornar a esplicar-ho, (en una publicació anterior ja ho va fer Cinta March. Encara que no ho sembli els nostres capets estan actius i volen tornar a despertar emocions.
Avui mateix he parlat amb Cinta March per tal de quedar amb la resta de l'equip organitzador.
Veig que hem de marcar les accions a fer per tal de dur a terme l'exposició i el llibre. Aquests dos treballs hauríen d'impulsar una propera convocatòria d'exalumnes abans de finalitzar el 2008, ja que fer-ho fora d'aquest any no tendria sentit, ho dic perquè la raó i la justificació de la plataforma és el 160è. aniversari del cole. L'estiu no és la millor època per treballar, però ho hem de fer si volem presentar alguna cosa aquesta tardor.
Et mantindré informat (al teu correu info o al telèfon mòbil. I espero aportacions de companys.

María Jesús Nadal ha dit...

Tots hauríem de tenir en comte, les dates en que estem, i dic aixó perquè, jo mateixa que he aportat comentaris i fotos, que tinc de dir que m`ha encantat i m`encanta, i que ara per manca de temps degut a que els coles ja estàn de vacances, els pares treballem i les hores que jo mateixa passaba davant l`ordinador ara volent no puc, pues sols cal vore a quin hora publico aquest comentari.
Encara tinc fotos per publicar i comentaris que fer, peró sóc mare i ara aquest temps el tinc de dedicar a la família.Suposo que com jo hi han molts exalumnes que a més a més si estem al camp ó a la platja, com és normal amb aquestes calors, i no tens internet, pues et trobes lligat de mans i no podem aportar la activitat que voldríem al blog.
De totes formes,aquesta temporada passarà, i al Setembre tot torna a la normalitat, i amb les nostres companyes al peu del canyó, pensant i organitzant, estic segura que tornarem a tenir les visites a " dogo" com les de la seguritat social, ja,ja,ja,ja,ja, pues ara són visites com les de pago, que sempre hi ha menys gent.
El Novembre sería un bon més per poder organitzar i exposar, pues després vé un altre més critic el Desembre pues sempre hi han dinars i sopars de empresa i familiars, pues crec com Neus que és al 2008 l`any del 160è aniversari, i ja sabem tots que el temps passa volant, i es un punt que tenen en contra els organitzadors per poder fer les coses amb tranquilitat i ben fetes, peró és el que hi ha.
Anim i paciència.
Pues ja està. Punto.

Toni Gallardo ha dit...

Maria Jesús,

és normal que a l'estiu tot s'aturi, que tinguem les criatures a casa i que, en general, ens apalanquem una mica. Jo només faig aquests comentaris perquè a vegades fa l'efecte que el famós "esperit de la Mercè" s'hagi desconnectat com qui apaga un interruptor. És una impressió.

Naturalment, no és obligatori que aquest esperit es vegi reflectit aquí. Hi ha moltes formes i canals per expressar-lo. És més, reitero que el bloc serà el que els seus autors vulguin. I com l'objectiu no és sumar visites, pel simple fet de fer córrer el comptador, tampoc no passa res, com ha je dit altres vegades.

Em crida l'atenció que alguns dels que més demanaven que la cosa seguís, són ara els més desapareguts. Però segur que hi ha bons motius, no ho dubto pas. En tot cas, és l'evidència que una cosa que s'havia fet molt gran s'està resituant. Hi ha factors com aquests de l'estiu que hi influeixen. Però també n'hi ha de caràcter "estructural": tot això de l'anticlímax esperable i tal.

L'enquesta només vol sondejar què en pensem de tot plegat i cap on podríem anar. I mira, si t'hi fixes, veuràs que l'enquesta i els comentaris que genera estan tornant a donar una mica de vida a la cosa. Ja em pots dir punyetero.

De cara al setembre i a la tardor hi ha previstes moltes coses, pel que sembla. Veurem com queda reflectit tot plegat també aquí.

neus ha dit...

Alegria tinc de sentir-te, bé de llegir-te, M. Jesus, tu em fas pensar en Ximo que també fa fies que no en sé res,però com tu deu tenir feina amb els canvis d'horaris amb criatures a casa que necessiten dedicació.
Espero que tots plegats anem situant-mos amb el nou ritme de l'estiu per poder dedicar uns minutets a aquest bloc, ho dic sobre tot a la gent que com tu, M. Jesus, teniu material per publicar, però no cal que ho facis a les 4 de la matinada, hem estat tants anys sense tenir contacte....!!! que ara sembla que vulguem fer-ho tot a un ritme trepidant, per recuperar no sé el que.
Bé les emocions es van canalitzant a un altre ritme després del 7 de juny, però hi són, no en tinc cap dubte. Jo ara amb els antics companys amb qui em trobo pel carrer peto la xerrada, cosa que mai habia fet, a vatros no us passa?

Toni Gallardo ha dit...

La Neus té raó en això que explica, que potser no copsem els que vivim lluny de Tortosa.

ximo ha dit...

La criatura de Ximo ja te 15 anys es mes alt que el seu pare i molt bon xicot (com sun pare).
Pasa que al hora de publicar mires lo que hi ha. perque aixo es cert, Ximo continua entrant a mirar tots els dies.
Petons a les meves amiges Neus i Mª Jesus

Xavier Redon ha dit...

Es normal tot el que esta passant, jo mateixa entro quasi totes les setmanes, no tots els dies perquè e viatjat molt des de llavors, però no puc participar-hi ja que els de la meva quinta, on estaria mes implicat, no fan cap col·laboració i com jo visc lluny, i no tinc cap material que compartir i ja que no conec o recordo molta gent, se'n fa difícil participar, reitero la meva col·laboració per tot allò que necessiteu.

José Manuel ha dit...

Hola gent. Torno de minivacances i si, és normal que el món virtual s'aturi moooolt durant l'estiu. Però suposo que en quant es coneguin noves intencions o els més dropos com jo acabem de penjar materials del dia més inoblidable, pos arribarem a un punt de funcionament més continuo i normal, sense exageracions però en vida, això segur.

José Manuel ha dit...

Per cert, Maria Jesús, com va anar pel país dels Mickeymouses?

carme g ha dit...

Hola a tots. Jo tambè estic un poc desconnectada pels motius que tenim tots (criatures, estiu, muntanya,...). Estic segura que al setembre això tornarà a posar-se en marxa. Penso que estaria bé organitzar un altre dinar o sopar el mateix dia que es faci la presentació del llibre (és una idea), ja que moltes persones ens vam quedar amb falta de temps per poder parlar amb tothom.
Neus si necessiteu algún tipus de col.laboració per part meva ja saps ón trobar-me.

María Jesús Nadal ha dit...

Hola a tots ! bé després de un dia calurós vull dedicar un ratet al meu estimat blog i als meus estimats companys.
Toni, ja veràs que poc a poc tot anirà fluint i ara potser que el blog també estigue de vacances,pues ja el vam bombardeixa prou, peró no passa res, serà com tú dius el que natros vulguem que sigui, i jo per supost que vull que sigui el que és.Un mig de comunicació amb sentiments i records, amb amistats de fa molts anys que potser s`habien gelat una mica a copia del temps i que gràcies a ell jo personalment he recuperat. Vells companys i veïns, exalumnes que ha conegut per mig del blog i en fi,que l`esperit sí que està hi tant que sí.
Neus, ja he vist el que vas organitzar per anar a TV3 un altre cop et tinc de felicitar per la iniciativa que tens i les ganes de fer coses.
M`hagues encantat anar, peró tenía uns familiars que veníen a Tortosa i hem va saber greu marxar.Quasi no vam poder xerrar el dia 7 pero espero tornar a trobar-nos i fer una segona trobada més llarga i si no tenim prou temps, una tercera o més.I sí ara és més facil fer petar la xerrada amb els companys que abans sols hens saludabem.
Ximo ! com estem amigo. Casi res, tú echao palante como los de Alicante, amb un fill de 15 anys jo tindría molta feina sortin de marxa detràs d`ell per vigilar a les novies. JA,JA,JA,JA,JA, és broma, peró qué fas que no tens internet a la casa de estiu? Salutacions.
José Manuel, tinc de dir-te que va anar fenomenallllll! Hens ho vam passar molt bé, molta gent, peró com nosaltres erem una bona colla els hi feiem por. El crios encara alucinen i natros tot i que ja habíem estat vam viure intensament la màgia Disney. Y a vatros com a anat per les Tunícies?
Carme Gràcia, vas rebre les fotos? no me n`has dit res. Tú les teníes? Hen tens per enviar-me? en fería gràcia voren alguna més que jo no tingui. Encara que suposo que amb els 3 petardets a casa no tens temps de anar buscant fotos. BONA NIT

neus ha dit...

Carme g., gràcies per la teva disponibilitat.
Estic d’acord en prosseguir organitzant trobades físiques d'exalumnes,. Com, quan i de quina manera? no ho sé, però aquesta es també la meva opinió, potenciar les relacions que fins ara semblaven oblidades, però que tots hem agraït recuperar-les.
Segur que l’amic Toni Gallardo té alguna explicació antropològica a tot això.
Quan dic a tot això em refereixo a l’activitat del bloc, a recuperar fotos de quan érem petits, al fet d’apuntar-me al dinar perquè m’he vist a la foto de grup quan tenia 7 anys, recordar a D. Santos amb el xiulet fent d’àrbitre al partits de futbol....etc. etc

carme g ha dit...

Hola M. Jesús, sí que et vaig contestar al correu, però no et vaig poder enviar cap foto perquè les te la meva mare i no he tingut temps de buscar-les. N'hi ha alguna que ja la tenia, però em sembla que en tinc d'altres que tu no tens. Ara ho tinc més complicat per poder enviarles, perquè sí que és cert que amb l'arribada de l'estiu, els nens,...no tenim tant temps i la calor tambè ens afecta una mica tot i que hi ha els acondicionadors d'aire, però bueno, jo crec que cap al setembre i un cop comencen les escoles ja tornarà a ser una altra cosa.
Estarem en contacte, no creguis que ho tinc oblidat, sinó que és falta de temps.
Besets.