divendres, 8 de febrer de 2013

L'actual escola compleix 25 anys (7)

I al final, la roda va començar a girar, després de molts esforços i lluites. L'Ajuntament de Tortosa va cedir a la Generalitat els terrenys de l'antiga fàbrica del gas, al carrer Providència, al barri del Rastre. Les obres van ser llargues: les escoles no es construïen prefabricades com ara. Però el resultat va valdre la pena. Un edifici nou, però amb una certa imatge "retro" per encaixar-lo en un entorn històric, al peu de les muralles i del Castell de la Suda, i envoltat d'edificis amb segles a les espatlles.

La Mercè va fer fins i tot una campanya per donar a conèixer els serveis i els avantatges de la nova escola, de la inauguració de la qual acaben de complir-se 25 anys. Era orgull, sí, però també necessitat. Després de cinc anys d'exili, la matrícula havia baixat a extrems alarmants que havien fet qüestionar a les autoritats educatives si tenia sentit fer aquella inversió per a una escola "sense futur"...

Anteriors entrades
L'actual escola compleix 25 anys (6)
L'actual escola compleix 25 anys (5)
L'actual escola compleix 25 anys (4)
L'actual escola compleix 25 anys (3)
L'actual escola compleix 25 anys (2)
L'actual escola compleix 25 anys (1)

1 comentari:

Jorge Miguel Porres Sanchez ha dit...

Hola, vaig ser alumne el cursos 1954/55 i 55/56, vaig neixer el 1949, la meva crida es per si teniu posibilitat de publicar fotos d,aquells anys, jo no en tinc cap i tinc molta il.lusió de recordar aquella epoca. Moltisimes gracies.