dimarts, 13 d’abril del 2010

Presentació del llibre "Immigrants a les escoles"




El proper 21 d'abril, a les 19.30 hores, a la Biblioteca municipal de Roquetes es presentarà el llibre "Immigrants a les escoles", del qual és autora Blanca Deusdad Ayala (Vilanova i la Geltrú, 1965). El llibre, editat per Pagès Editors, ha guanyat el 12è Premi Batec a la recerca i innovació educatives, que convoca l'Ajuntament de Lleida.

L'autora té arrels familiars a la comarca del Matarranya, d'on prové el seu pare. És llicenciada en Antropologia i doctora en Sociologia i ha fet una beca postdoctoral Fulbright a Estats Units. Treballa com a professora a l'Institut Ernest Lluch, de Cunit (Baix Penedès), i a la Universitat Rovira i Virgili.

El llibre tracta sobre la transformació que ha experimentat la societat catalana en els darrers anys amb l'arribada d'un gran nombre de població estrangera i sobre com ha repercutit aquest fenomen a les aules. L'autora analitza els reptes d'equitat i cohesió social que han sorgit a les escoles. Clicant aquí, podem llegir les paraules de la pròpia autora sobre la seva obra.

La presentació d'aquest llibre és una activitat que compta amb la col·laboració de l'Associació d'Exalumnes de la Mercè. Hem arribat a un acord amb la Biblioteca municipal de Roquetes per donar suport a algunes activitats que organitza aquest centre i que tenen a veure amb el món de l'educació. Recordem que entre els objectius de l'associació hi ha el suport a les iniciatives culturals i educatives, sobretot les que sorgeixin en el territori de les Terres de l'Ebre.

Per això, demanem a tots els exalumnes, i a totes les persones que sense ser-ho s'han vinculat a la nostra comunitat, que es reservin un forat a l'agenda per assistir a aquesta presentació. El tema, d'altra banda, no pot estar més d'actualitat. Recordeu, el 21 d'abril, a les 19.30 hores, a la Biblioteca municipal de Roquetes.

2 comentaris:

Cinta March Pallarés ha dit...

Per a tots els que hi vulgueu ser-hi... allí ens veurem. Animeu-vos a venir.

José Manuel ha dit...

Hey, com va anar? No ho tinc massa fàcil estos dies per moure'm, però va diguer ser interessant. Conteu, conteu!