diumenge, 1 de març del 2009

Una trajectòria no és una mera suma d'anys

Avui ha acabat el termini per participar en la darrera enquesta que havíem penjat aquí al bloc. I els resultats, que es poden consultar al mateix lloc, no deixen lloc a dubte. Una gran majoria de les persones que han decidit votar pensen que la medalla d'or de Tortosa no s'hauria de donar a La Mercè, merament perquè faci 160 anys de la seva creació, sinó per la feina feta durant aquest dilatat període.

Naturalment, el reconeixement pot ser indistint (molts anys de molt bona feina) i així ho entén una altra proporció significativa dels participants en l'enquesta. En el pitjor dels casos, queda clar, al parer dels que hem votat en aquesta enquesta, que no seria normal atorgar una condecoració, sigui molt o poc important, únicament per una acumulació d'anys.

Com titulàvem aquesta entrada, una trajectòria no és una mera suma d'anys. Més aviat és com s'ha aprofitat aquest temps i quin resultat s'ha donat. Em sembla que la immensa majoria estarem d'acord que la Mercè ha superat la prova amb nota alta.

Aquestes enquestes són acientífiques, tal com hem explicat en moltes entrades anteriors. Només apunten, molt d'aquella manera, per on bufa el vent. De totes maneres, aquesta ha apuntat molt clarament per on bufa.

3 comentaris:

ceiplamerce ha dit...

Molt ben dit Toni.

Cinta March Pallarés ha dit...

Completament d'acord amb tú Toni. Crec que no m'equivoco si, com a representant de la Plataforma d'Exalumnes, voto a favor de la qualitat de l'ensenyança que hem rebut al llarg dels anys. Una qualitat tant personal com professional de tots els docents que al llarg de la seva vida han exercit la seva docència en aquest col·legi més que centenari. Enhorabona per això profes!.

José Manuel ha dit...

Jo al voltant (lo més que ve) dels 40, cada dia veig en més carinyo i apreci la faena d'aquells professors que vaig tindre. No tinc contacte més que pel grup del que és ara el col.legi, però com sempre ha sigut, segur que se segueix igual que sempre, intentant donar lo màxim a l'alumnat a canvi, de vegades, de res. I és que ha sigut molt bonic, este retrobament en lo nostre passat que ara posem en valor.