dimecres, 11 de març de 2009

La Mercè, capdavantera en gestió ambiental


Una de les fotos que il·lustren la notícia (El Punt)El diari El Punt publica avui aquesta notícia. La Mercè ha esdevingut Escola Verda gràcies a diferents accions mediambientals. Però no es tracta tan sols de sensibilització o educació, que potser és el més evident en una escola. També és amb projectes, com el d'estalvi d'aigua, que a la vegada que eduquen els alumnes en una altra cultura de relació amb el seu entorn, signifiquen mesures reals d'estalvi i reciclatge.

Ningú està en contra, em sembla, de les campanyes que es fan, tot i sospitar que de vegades tenen un resultat més aviat minso. Però les coses no s'haurien de quedar només en les paraules, per molt ben intencionades que estiguin. El moviment es demostra caminant i no explicant que podríem fer-ho i que seria molt desitjable. La Mercè també es posa al capdavant d'aquesta forma de fer les coses. Que per cert és extraordinàriament pedagògica. Que pot impulsar-nos més a fer certes coses que comprovar que són viables, que donen resultat i que valen la pena...

3 comentaris:

Cinta March. Presidenta Plataforma Exalumnes. ha dit...

Enhorabona equip directiu i professorat per la vostra manera de fer les coses. Sou capdavanters també en això. Felicitats!.

José Manuel ha dit...

Considerant que el nostre és lo col.legi potser amb més càrrega de nouvinguts, és lloable lo fet de posar les criatures, siguen d'on siguen, en lo camí del respecte mediambiental. Si la nostra societat, tan moderna i bufada de si mateixa fa els esgarros que fa, potser no podem demanar responsabilitats a qui ve de llocs on lo tema mediambiental no és prioritari en absolut. Per això és important fer entrar al solc als crios des de ben menuts, i especialment important a una escola on n'hi ha tants. Això és una eina més d'integració, esta cosa que tan està fent La Mercé i que és una carrera de fons, en resultats a la llarga. Una reverència al meu cole.

Àngel Ismael ha dit...

Primer de tot agrair-vos, una vegada més, les vostres felicitacions i comentaris, tant encoratjadors.
L'escola La Mercè, està implicada en projectes innovadors, alguns més coneguts que altres.
El que estem contents és en la implicació per part de tota la comunitat educativa.
Ara és l'escola verda, i el dissabte dia 28 de març, serà presentar el què fem a la "3a. Jornada la inclusió social i escolar", als SSTT d'Educació a les Terres de l'Ebre.
Us anirem informant.