dissabte, 13 de setembre del 2008

Nova enquesta sobre l'estat de salut de l'"esperit de la Mercè"

He penjat una nova enquesta perquè opineu sobre el moment que està vivint el tan anomenat aquí "esperit de la Mercè". Aquest mateix bloc i les dificultats que hi ha per quadrar horaris i dates per organitzar activitats dels exalumnes semblen indicar que el 7 de juny vam viure la catarsi de les intenses emocions que s'havien desbordat anteriorment. Desprès, hem anat fent, actuant per inèrcia o per ressaca (o no actuant), però retornant al que havia estat "normalitat" durant anys i panys: un record més o menys emotiu, més o menys amable, de la Mercè i dels antics companys, però poca necessitat d'expressar-ho.

La cosa és esperable i tampoc cal donar-li més importància. Tots tenim molta feina i moltes obligacions familiars, que podem "abandonar" momentàniament per satisfer la nostàlgia. Però la nostàlgia, aquí i a tot arreu, té un recorregut limitat. I en realitat no és dolent que així sigui.

L'enquesta tampoc arreglarà res. Entre altres motius perquè no hi ha realment res que s'hagi d'arreglar. Si la poso és per sondejar l'ambient i veure com respirem els que encara passem per aquí. I no oblideu que un dels meus defectes més molestos és concebre un bloc, sobretot si és un bloc cooperatiu com aquest, com un lloc essenciament actiu i viu. Penseu també que aquestes impressions són més fàcil que es produeixin en algú que viu lluny de Tortosa. Ja m'imagino que els que us veieu cada dia ja aneu conreant l'esperit de marres, encara que sigui simplement dient-vos bon dia quan us trobeu pel carrer.

5 comentaris:

neus ha dit...

Molt interessant aquesta enquesta. Espero que voti molta gent.
La gent entra al bloc no? el que passa es que no s'escriu ni es penja cap foto.
Això de les fotos també és una cosa que no l'entenc, què passa? ja les vam penjar totes?
Segur que no en queda cap per aquests calaixos?

Pilar ha dit...

Neus, en mis cajones todavía quedan fotos, pero no las encuentro; aunque no desespero, sigo buscando. A ver si las encuentro algún dia!!!

Anònim ha dit...

toni mientras hayan personas como tu neus cinta yconpañia el espiritu dela merced seguira sienpre en este blogger y personas como yo y otros exº mercenarios lo segiremos con ganas nos os pareis lo haseis muy bien asta sienpre SALUDOS

carme g ha dit...

jo també en tinc de fotos però em passa igual que a Pilar que no les trobo perquè segur estan a casa de la meva mare

José Manuel ha dit...

Oh, la vergonya em supera!!! Sóc un indigne dropo, ja ja ja...Sabeu, encara tinc per a penjar les fotos que vaig fer el memorable 7 de juny. No m'hi he posat perquè no sé ben bé com penjar-les i sóc així de deixat. Però ho faré qualsevol rato, de veritat. I penso que lo blog està millor ara que al juliol i l'agost, potser tornem a una normalitat no tan intensa com abans de juny però viva i constant. És lo que em pareix.