dimecres, 11 de juny del 2008

Renovem l'enquesta

Avui hem penjat una nova enquesta. L'anterior, que preguntava si el bloc havia de continuar desprès de la Trobada, va quedar tancada el 7 de juny. Va quedar bastant clar que l'invent ha de continuar. 312 vots a favor i 12 en contra parlen bastant clar. Aprofito per fer un petit aclariment: si els percentatges que surtien eren el 96% i el 3%, respectivament, és perquè havia quedat oberta la possibilitat de votar les dues possibilitats. Algú va fer-ho i ara comprovem que aquests sistemes tecnològics tan sofisticats es queden descol·locats davant d'una minúcia com aquesta. El que són les coses.

Però que el bloc continui també requereix uns mínims. En particular, que sigui una eina dinàmica i, tal com l'hem construït fins ara, participativa. Quan vaig plantejar la possibilitat de "matar" el bloc quan estava a dalt de tot, vau ser uns quants (la Pili Lalana o el Jordi Ventura, si no recordo malament) que demanaveu conservar-lo per poder visitar-lo de tant en tant i recordar tot el que s'havia aconseguit. No és un mal plantejament, però el bloc no pot ser un simple magatzem. Hi ha altres eines a Internet potser més apropiades: les fotos, sense anar més lluny, podrien ubicar-se a Flickr. És una idea que, de totes formes, es pot tirar endavant igualment, tot ampliant els canals amb que "l'esperit de la Mercè" pot trobar sortida.

Que ningú no s'espanti perquè no estic tornant a proposar tancar el bloc. Únicament plantejo que hem de ser capaços de mantenir-lo viu, amb allò que vol dir "viu" en un instrument com aquest. Ara començarà la inevitable baixada, que pot ser fins i tot positiva si ho gestionem adequadament. Per dir-ho amb una metàfora comprensible: l'expectativa de la Trobada va despertar unes emocions fortíssimes que van inflar el bloc per damunt del que era previsible; ara és inevitable que s'aprimi, i el nostre repte és saber trobar-li el pes ideal.

Com que el moviment es demostra caminant (no és així, però la frase és autoexplicativa), avui obrim una nova enquesta relativa al futur. En particular, a projectes i iniciatives que s'han plantejat per completar la celebració del 160 aniversari de La Mercè. S'ha parlat de fer una exposició commemorativa i d'editar un llibre. Les imatges que heu penjat al bloc (i la informació de les entrades i comentaris) és un material de primer ordre per a aquests fins. Però les fotos són vostres i no es podrien reproduir sense el vostre consentiment. Em sembla que ningú hi posaria excessius impediments, però potser val la pena fer una mica de sondeig per veure'n l'acceptació general, no trobeu?

10 comentaris:

Leo ha dit...

Soy leonor Rodríguez del 69,yo si estoy de acuerdo,siempre que las personas que salen en las fotos que yo he colgado lo estén,que creo que si ,no creo que haya ningún problema.Aprovecho para darte las gracias por haber hecho éste blog,GRACIAS.

Xavier Redon ha dit...

En la taula on estava jo, de la quinta del 65, en Jordi Ventura, ja hem va dir que algú li va proposar fer un llibre, jo crec que s'ha d'aprofitar la vinantessa i el moment d'eufòria es molt bo per engegar un projecte ambiciós con aquest, llàstima que jo no tinc ni fotos, ni massa records d'allò però si fa falta gent per posar-lo a la practica i per treballar, podeu contar amb mi, encara que no visc prop de Tortosa

ximo ha dit...

Xavi Redón, ja que te vec per aqui te dire que ahir vaig parlar amb MORALES i me va dir que si te veia per lo bloc, te dones records
pero lo tant benicarlando, records de MORALES

ROSA(ROSETA) ha dit...

hola, soc rosa del 69 i hem sembla molt be lo del llibre

Jordi Ventura ha dit...

Hola, no crec que hagi cap problema en utilitzar les fotos. Crec que si estan penjades, és per que l'autor és conscient de que estan a l'abast de qualsevol i que no l'importa aquest fet.

Pilar ha dit...

Mensaje para Toni Gallardo:
necesitaría hacerte una consulta, proque creo que tu me podrás aconsejar. Donde te puedo enviar un correo? No sé si pusiste algua dirección tuya por aqui, si es así y puedes, dime donde la pusiste o si te parece bien, ponme una dirección donde escribirte.
Gracias!!

Mª Jose López ha dit...

Adelante!!!! No problem. Hay que seguir con buenas ideas porque todo esto ha llevado ha abrirnos un poco mas con gente de nuestra generacion y otras, hechadas al olvido. EXITO ASEGURADO

Rafel ha dit...

Un llibre un cd o el que vulgue-ho jo estic conforme en lo que sigue, però aixó no es tindria que quedar només a internet.
Les que he penjat jo, cap problema, però pensa que d'un diari hem van enviar fotos al meu correu, de totes maneres hi ha de molt aparegudes de quant van enderrocar els dos col.legis.

José Manuel ha dit...

Per les fotos cap problema on surt lo meu careto, ja ja ja. Més en serio, potser si que s'hauria de fer com un magatzem de fotos i potser organitzar un fòrum per promoció o entrades permanents al blog de determinats anys. Per exemple, jo em sento lligat al meu any, el 69, però també al 68 i 67, on tinc (i he recuperat en alegria) amistats de l'època.

María Jesús Nadal ha dit...

Jo penso que tot el que és positiu,dóna vida, alegría, records i benestar, no es té d`amagar, pues els meus familiars tot i que no van anar al cole, xalen i admiren el que s`ha fet en aquest 160 aniversari.