divendres, 13 de juny del 2008

Classificació per anys

Ara, al veure un comentari de Jordi Ventura, he recordat que tenia pendent de contestar un parell de suggeriments sobre la possibilitat de classificar les entrades per anys. És a dir, per anys de naixement de cada promoció, generació o com li vulgueu dir. Disculpeu, però he estat uns dies molt liat, ja que la meva empresa havia funcionat gairebé per inèrcia la setmana abans de la Trobada (el bloc és un gust portar-lo, però s'endú hores) i aquests dies necessitava posar-me al dia.

Anem a la qüestió. El bloc té una estructura "natural" per dies perquè precisament és un diari. Un diari digital personal, però un diari. Tot just per això, hi ha diferents sistemes per ajudar a localitzar la informació per criteris que podríem dir-ne temàtics. El més senzill i ràpid d'usar és afegir una etiqueta a les entrades. A sota del camp per escriure trobareu una finestra petita i estreta que permet introduir etiquetes.

Llavors, quan l'entrada ja està publicada, si cliqueu damunt de l'etiqueta, us obrirà una pàgina en la qual trobareu totes les entrades, vostres o d'altres persones, que portin aquella mateixa etiqueta (ho explico bé, Jordi?). En tot cas, sí que us haurieu de posar d'acord perquè tothom del mateix fiqués la mateixa etiqueta. Si uns posen generació, altres any..., no ho trobareu tot. Però, vaja, tampoc és tan difícil.

En tot cas, penseu que es pot posar més d'una etiqueta. Això multiplica les possibilitats de la recerca. Per exemple, si poseu "generació 1965" i "trobada", la vostra entrada podrà localitzar-se per dos conductes.

També podríem crear un arxiu per "categories" o "temes", que complementés, més que no substituís, el que hi ha ara cronològic. Ja ho miraré. No obstant, amb les etiquetes ja fem.

9 comentaris:

Jordi Ventura ha dit...

Ho has explicat mol bé, Toni. A més, quan comences a escriure el nom d'una etiqueta, et surten totes les que ja existeixen que comencen igual i aixó facilita que tots els interesats puguen fer servir la mateixa etiqueta.

Jordi Ventura ha dit...

Toni, no sé si encara estaràs connectat, si ho veus me contestes encara que sigue un altre dia. No hi havia una formula per reeditar una entrada? No hi hauria manera de ficar etiquetes a les entrades antigues? Ho he estat buscant però no ho trobo.

Toni Gallardo ha dit...

Correcte, Jordi. Ara miraré si els autors teniu accès a aquesta opció. A mi em surt, però no és significatiu perquè se suposa que com a moderador puc fer-ho tot i entrar per tot arreu.

La reedició s'hauria d'organitzar bé, ja que allò lògic seria que cadascú només pugués reeditar les seves entrades i no les d'altres persones. He de mirar com es pot manegar tot això.

Si no pugués ser, hi ha una opció que és que algú surti voluntari per a repassar les entrades antigues i etiquetar-les. Li podria conferir privilegis d'administrador (sona fatal, però és que es diu així) perquè fes la feina.

Ja veus, Jordi, sembla que això del bloc ho haguem fet tota la vida, però encara podem aprendre moltes coses.

Pilar ha dit...

Yo he intentado poner una etiqueta en una entrada que hice, y sí, he podido. Me permite reeditar las que yo he hecho, como es lógico.

Toni Gallardo ha dit...

Ah doncs mira, el problema està resolt, sense necessitat de més indagacions. Només caldria fer una crida als autors perquè, si volen, etiquitin les seves entrades amb l'any. A més, és clar, de qualsevol altra denominació que hi vulguin posar o ja hagin posat.

Gràcies, Pilar, per la informació. L'al·lusió que fas a la lògica és correcta, però jo tinc la mania d'acarar la lògica amb la comprovació empírica. Gràcies novament pel cop de mà.

Jordi Ventura ha dit...

Si, ja ho he trobat. Has de fer com si anessis a fer una entrada nova, i quan estàs a la pantalla en questió, dalt de tot fica "editar entradas" llavors te surt totes les entrades del bloc i aquelles de les que tu ets autor te dona la possibilitat d'editar-les i per tant de ficar etiquetes. Animo a tots els autors a que ho facin, i així amb un sol clic, podrem repasar totes les entrades de cada generació.

monica ha dit...

Toni, al blog dels del 64 les entrades no ens surten per dies, de momenta estan sortint per el mes de juny. No se si m'explico.
Podries dir-li a Pili que es l'administradora com ho pot arreglar? Per que a este pas no donarem abast en el blog.
Gracies.

Rosa Mary ha dit...

ostres sóc rosa mary, nois m'he fet un embolic intentant poder xerrar amb vosaltres, no seria més fàcil si un de vosaltres dos poses exactament l'adreça per on hem d'entrar ... penseu que sóc com una iaia amb tot aixo .... jajajaja

Jordi Ventura ha dit...

Rosa Mary, jo ho explico en un comentari anterior. En primer lloc, per ficar etiquetes has de ser autora del bloc, es a dir, haver fet una entrada que apareix a la plana principal del blog i llavors podras ficar etiquetes unicament a les teves entrades.
Si no m'equivoco, crec que tu no has fet cap entrada, (que no és lo mateix que fer un comentari) per tant, no pots assignar etiquetes. Si la has fet, només cal que facis el que dic en el meu darrer comentari anterior, una mica més amunt.